Česi najavili igru kao i u Pragu
0

Respektujemo FK Sarajevo, ali smo došli po pobjedu

Piše: E. Isanović
Plišek i Šćepanović (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Povodom uzvratne utakmice 3. pretkola Evropske lige u prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase su održane dvije pres konferencije, ekipe sa Koševa i Sparte.

Ispred FK Sarajevo obratio se PR kluba Dino Selimović, prvi šef struke Jirži Plišek i standardni prvotimac bordo tima Vučina Šćepanović.

Češki stručnjak Plišek je rekao da je ova utakmica prilika da "pokažemo koliko smo naučili".

"Treba gledati realno i reći da je Sparta kvalitetniji suparnik, ali mi trebamo pokazati kojim putem idemo. Želimo popraviti dojam i zbog nas i zbog navijača koji su u Pragu bili odlični", rekao je Plišek.

On je napomenuo da se u udarnu postavu vraća Dupovac, te da to predstavlja veliku sigurnost u odbrani. Rekao je i da je 5:0 previsok rezultat i da bi 3:0 bio realan rezultat u prošloj utakmici u Pragu. "Da nismo primili dva gola u posljednjim minutama i da smo postigli bar jedan, sada bi bilo puno bolje", kazao je Čeh.

"Uproteklih šest dana smo radili dosta na oporavku kako fizičkom tako i psihičkom. Spremni smo i imamo motiva da popravimo utisak", rekao je Šćepanović.

Iz FK Sarajevo su zamolili navijače da ne unose pirotehniku na stadion, jer im je već stigla kazna koju moraju platiti zbog paljenja baklji na prvoj utakmici u Orebru.

Sat poslije i predstavnici Sparte iz Praga su se obratili novinarima. Hrvatski igrač koji nosi dres ovog kluba Andrej Kerić je istakao kako je Sparat bila bolja u prvom susretu, ali da poštuju bordo tim.

"Mislim da smo u prvom meču bili bolji i da je pobjeda od 5:0 zaista visoka. Nakon četiri godine ponovo sam u Sarajevu i lijepo se osjećam, djelimično i zbog toga što sam blizu Vinkovcima, mjestu gdje sam rođen. Respektujemo Sarajevo, ali opet idemo na pobjedu. Tako ćemo se i ponašati na terenu", rekao je Kerić.

Jozef Chovanec, šef stručnog štaba Sparte je rekao da će igrati u najjačem sastavu i napomenuo je da ima dosta informacija o FK Sarajevo i da je pomalo iznenađen njihovom lošom igrom u Pragu.

"Bez obzira na visoku pobjedu, poštujemo bordo tim i dat ćemo sve od sebe da ponovo pobijedimo. Gledao sam i utakmicu protiv Orebra na Koševu i primijetio sam da Sarajevo ima dobre navijače", rekao je Chovanec.

Spartin igrač Manuel Pamić je za Sarajevo-x.com rekao kako se njegov tim pribojavao meča sa Sarajevom.

"Posebno me dojmio prvi momenat utakmice u Pragu kada smo čuli gromoglasano navijanje i pomislio sam šta nas čeka u Sarajevu. Ipak ranim golom stekli smo dodatno samopouzdanje i utakmicu okrenuli u našu korist. Na kraju smo slavili sa visokih 5-0", rekao je Pamić.