Nogomet
46

Reprezentativci treniraju u Zenici: Kvalitet moramo pokazati na terenu

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je u Trening centru Nogometnog saveza BiH odradila svoj drugi trening u sklopu drugog dijela priprema za kvalifikacionu utakmicu protiv Estonije.

Reprezentativci Toni Šunjić i Marin Aničić prije treninga su izjavili kako je u susretu protiv Estonije potrebna ozbiljnost i zalaganje na terenu.

"Pripreme idu pi planu, radimo dobro i ozbiljno treniramo. U prošlim kvalifikacijama smo loše startali, napravili smo kiks i to ne smijemo sebi dozvoliti u ovim kvalifikacijama. O protivniku još ne znamo mnogo, ali nikoga ne smijemo podcijeniti. Mi smo favoriti i vjerujem da ćemo pobijediti", kazao je Šunjić.

Aničić je dodao da se od prvog dana priprema ozbiljno pristupilo utakmici protiv Estonije i da igrači daju svoj maksimum.

"Svaka reprezentacija danas ima nešto, a i oni imaju tu neku organizaciju, kompaktnost i nisu naivan protivnik. Sve će ovisiti o nama, jer kako mi uđemo u utakmicu takav će i rezultat biti", dodao je Aničić.

Reprezentativci su kazali kako je kvalifikacije bitno otvoriti pobjedom jer tako dobijaju potrebnu sigurnost. Vrijeme u Trening centru između treninga provode igrajući bilijar i Play station uz kafu i popodnevni odmor.

Bh. reprezentativac Milan Đurić u obraćanju medijima ne kazao da je svjestan da je BiH favorit, ali da je to potrebno pokazati na terenu.

"Svi protivnici su dobre ekipe, a mi moramo početi na najbolji način. Sada smo više mjeseci zajedno, znamo se bolje i možemo postići bolji rezultat. U svaku utakmicu moramo ući tako da idemo na tri boda, a ako igramo kući to je obavezno", zaključio je Đurić.

Jutrošnji trening u Zenici odradili su svi reprezentativci u dobrom raspoloženju po smjernicama Baždarević i stručnog štaba.