Džeko i Papac optimistični
0

Reprezentativci stigli u Minsk, Ibričić bio prevodilac

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Seniorska i mlada reprezentacija BiH su stigle u Minsk gdje ih u petak očekuju utakmice protiv Bjelorusije.

Let od Sarajeva do Minska su neki od naših reprezentativaca proveli spavajući, dok su drugi tiho međusobno razgovarali. Nakon što su sletjeli na aerodrom u Minsku, cijela procedura je trajala oko pola sata. Ulogu prevodioca je preuzeo Ibričić, a kasnije mu je pomogao i Rahimić. Potom su naši reprezentativci smješteni u hotel.

Prema riječima našeg dopisnika, temperatura u Minsku iznosi 18 Celzijusovih stepeni, a vrijeme je oblačno. Atmosfera u našem timu je odlična pred odlučujuće susrete sa Bjelorusijom. Nadamo se da će u ovim utakmicama reprezentativci BiH dati svoj maksimum i osvojiti prijeko potrebne bodove u borbi za plasman na EURO 2012.

Prije samog polaska u Minsk, Papac i Džeko su podijelili svoja očekivanja s novinarima o predstojećoj utakmici.

"Nadam se da ćemo svi dati svoj maksimum. Ukoliko to učinimo, imamo se pravo nadati povoljnom rezultatu. Bjelorusija je odlična reprezentacija, dobro organizovana, protiv njih neće biti lako igrati. Ja lično vjerujem u naš kvalitet. Što se tiče pozicije na kojoj bih mogao igrati, to će odlučiti selektor Sušić. Ja se nadam da ću zaigrati. No, kvalitet naše reprezentacije je to što svi igrači konkurišu za prvi tim, tako da će selektor odlučiti ko će igrati", rekao je Papac

Novinarima se obratio i Edin Džeko, udarna igla napada bh. reprezentacije.

"Očekujem da ne primimo ni jedan gol. Bit će nam teško, jer je ovo i Bjelorusima prilika da odu na jedno veliko takmičenje. Oni igraju kući, učinit će sve da nas pobjede. Bolji smo od njih, ali to moramo dokazati na terenu. Samo tako ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Atmosfera u ekipi je odlična kao i uvijek, ali je ključno da je prenesemo na teren. Ne želim ništa prognozirati. Poznati smo po tome da možemo od svakoga izgubiti, ali i da možemo pobijediti. Moramo dati sve od sebe, pa rezultat neće izostati", rekao je Džeko.

Sušićevi izabranici u petak igraju utakmicu protiv Bjelorusije u Minsku sa početkom u 19:30 sati.