Nogomet
295

Reprezentativci Hrvatske ogorčeni: Zašto Brazilu odmah ne daju pehar?

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Hrvatska je na otvaranju Svjetskog prvenstva poražena od Brazila s 3:1, a nakon utakmice svi pričaju o japanskom sudiji Yuichiju Nishimuri, koji je Brazilu poklonio penal za pobjedu.

Odbrambeni igrači Hrvatske zauzeli su napadački gard protiv japanskog sudije, piše Index.

Dejan Lovren, koji je Freda jedva dotaknuo prije nego je pao u šesnaestercu, priznao je:

"Jedva zadržavam suze, najradije bih plakao. Čekaš ovako nešto cijeli život, dvije godine se boriš i spremaš za ovo i onda ti sudija ukrade ono što si zaslužio. Zašto Brazilu jednostavno odmah ne daju pehar?! Sve je podređeno njima, svi govore da oni moraju biti prvaci, pa zašto onda uopće igramo? Teško je pričati o fair-playu i poštovanju, kada ti ovako nešto uradi sudij, koji ne zna ni engleski! Pitao sam ga zašto je dosudio penal, a on je nešto promrmljao".

Darijo Srna trudio se birati riječi, te je kazao kako su Hrvati očekivali da će sudija biti naklonjen domaćinu, ali ne baš ovoliko.

"Ali, moramo se odmah početi spremati za Kamerun, za pet dana niko nas neće pitati kako smo izgubili od Brazila", smatra Srna.

Vedran Ćorluka je bio bijesan nakon utakmice te je kazao kako je sudija bio najbolji brazilski igrač. Luka Modrić nakon poraza u prvi mah nije želio govoriti o sudiji, ali je na kraju ipak kazao da je sudija sve upropastio.

Selektor Niko Kovač nije se mogao suzdržati. "Sramota", povikao je pred kamerama HTV-a nakon svog prvog poraza na klupi Hrvatske.

"Ako je ono bio penal, idemo igrati košarku. To je otimačina!", kategoričan je bio hrvatski selektor.