Nogomet
32

Reprezentacija Velsa stigla u BiH, sutra okršaj sa Zmajevima

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Velsa danas je stigla u BiH, gdje će u Zenici u subotu odmjeriti snage sa reprezentacijom BiH u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Reprezentacija Velsa je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla čarter letom iz Cardiffa oko 16:40 sati, odakle se pod policijskom pratnjom uputila u Zenicu, gdje je u subotu na stadionu Bilino Polje očekuje utakmica protiv naših Zmajeva.

Velšani, koji nisu bili raspoloženi za davanje izjava, stigli su tek dan prije utakmice, što znači da u Zenici neće obaviti ni jedan trening.

Kao što je već poznato, Velšanima je potreban samo bod iz preostale dvije utakmice da osiguraju plasman na Euro, dok je reprezentacija BiH za baraž mora pobijediti Vels i Kipar, ali se i nadati pobjedi Belgije nad Izraelom.

Selektor Cris Coleman je za utakmice protiv BiH i Andore pozvao 25 igrača, a to su Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Liverpool, na posudbi u Aberdeenu), Owain Fon Williams (Inverness Caledonian Thistle), Ashley Williams (Swansea City) James Chester (West Bromwich Albion), James Collins (West Ham United), Ben Davies (Tottenham Hotspur), Chris Gunter (Reading), Neil Taylor (Swansea City), Adam Henley (Blackburn Rovers), Ashley Richards (Fulham), Joe Ledley (Crystal Palace), Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Allen (Liverpool), David Vaughan (Nottingham Forest), Jonathan Williams (Crystal Palace, na posuudbi u Nottingham Forestu), Emyr Huws (Wigan Athletic, na posudbi u Huddersfield Townu), Andy King (Leicester City), David Edwards (Wolverhampton Wanderers), Gareth Bale (Real Madrid), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (MK Dons), Wes Burns (Bristol City), Tom Lawrence (Leicester City, na posudbi u Blackburn Roversima).

Vels će imati podršku od oko 700 najvjernijih navijača.

Utakmica na Bilinom Polju počinje u 20:45 sati.

Tabela u kvalifikacijskoj grupi B:

  1. Vels 18
  2. Belgija 17
  3. Izrael 13
  4. BiH 11
  5. Kipar 9
  6. Andora 0