Prva žrtva suspenzije FS BiH
0

Reprezentacija FSKS ne može nastupiti na Kupu regija u Češkoj

Sarajevo-x.com
Jusuf Pušina
Jusuf Pušina
Reprezentacija Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo prva je žrtva sankcija koje su nam, zbog neusvajanja statuta, nametnule UEFA i FIFA.

Naime, selekcija FSKS-a kroz turnir u BiH, plasirala se na Kup regija koji se treba od 22. do 29. aprila održati u Češkoj. Međutim, zbog suspenzije FS BiH, amaterskoj selekciji FSKS-a zabranjeno je učešće na ovom takmičenju.

"Poslali smo dopis u UEFA u kojem smo zatražili zvaničan stav, ali, nažalost, dobili smo odgovor kako ne možemo nastupiti. Prvi snosimo sankcije zbog neusvajanja statuta, a nadamo se da ćemo biti i posljednji", rekao je predsjednik FSKS-a Jusuf Pušina.

Na sjednici Predsjedništva, koja je održana jučer u prostorijama FSKS-a, članovi su se zahvalili svim delegatima ispred ovog saveza koji su učestvovali na Skupštini FS BiH, naglasivši kako Kanton Sarajevo želi nastaviti raditi na zaštiti svih premijerligaša, a posebno onih koji dolaze iz glavnog grada BiH, Željezničara, Sarajeva i Olimpica.

"Nastavit ćemo sa svojim aktivnostima, a posebno treba naglasiti kako ćemo stati u zaštitu premijerligaških klubova i njihovih igrača o čemu čemo obavijestiti i FIFA-u i UEFA-u. Također, u pismu kojeg ćemo uputiti Svjetskoj i Evropskoj nogometnoj asocijaciji tražiz ćemo da se poštede oni ljudi koji su glasali za izmjene statuta. Oni ne smiju biti kolateralna šteta i ne smiju ispaštati za odluke koje su donesene, s obzirom na to da smo se od prvog dana zalagali za usvajanje statuta", zajednički je stav Predsjedništva FSKS.