Nogomet
0

Reprezentacija BiH - Selekcija novinara 2:1

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U revijalnoj utakmici reprezentacija BiH predvođena selektorom Ćirom Blaževićem večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu savladala Selekciju novinara rezultatom 2:1. Oba pogotka za A selekciju postigao je Edin Džeko.

Nakon remija s Uzbekistanom večerašnja utakmica bila je novi ispit državnog tima za koji su u prvoj postavi na teren su istrčali: Supić, Nadarević, Pandža, Mravac, Jahić, Salihović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibričić, Džeko. Za novinarsku selekciju, koju je predvodio Dragan Jović, nastupili su: Mitrović, Ćorić, Perić, Regoje, Grabus, Đurić, Husić, Alispahić, Bekrić, Pajić, Kordić.

Selekcija novinara povela je u 14. minuti susreta golom Samira Bekrića nakon velike greške Nemanje Supića.

Dvije minute kasnije trenutno jedan od najtraženijih igrača na evropskom kontinentu Edin Džeko, nakon asistencije Misimovića, postiže svoj prvi pogodak na utakmici.

U 27. minuti Džeko nakon neuspjele offside zamke postiže svoj drugi pogodak izbacivši iz igre Mitrovića na golu Selekcije novinara. Kod drugog gola Džeke asistirao je Salihović.

Drugo poluvrijeme bilo je nešto slabije te nije bilo pogodaka. Utakmica je završila rezultatom 2:1 za A selekciju BiH, a pokazala se dobrom provjerom za Ćiru Blaževića. Bio je to solidan nastup reprezentacije BiH u kojem smo ponovo mogli vidjeti udarni tandem Bundeslige Misimović - Džeko.

Utakmicu je pratilo oko 10 hiljada navijača. Reprezentacija BiH u ponedjeljak igra novu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Omana u Francuskoj.