Pobijedili Ukrajinu
60

Reprezentacija beskućnika BiH ubilježila i treću pobjedu na SP

Piše: J. H.
Reprezentacija beskućnika BiH ubilježila i treću pobjedu na Svjetskom malonogometnom prvenstvu koje se održava u Meksiku. Nakon Poljske i Finske, bh. tim pobijedio je i Ukrajinu.

U najtežoj i najneizvjesnijoj utakmici do sada, bh. reprezentacija beskućnika večeras je savladala i Ukrajinu rezultatom 3:2. Prethodno, pobijedili smo Poljsku (5:1) i Finsku (10:2).

Sa ove tri pobjede, BiH se nalazi na prvom mjestu u Grupi C. Drugi su Ukrajinci a na trećem mjestu nalaze se Poljaci. Reprezentacija Finske zauzima četvrto mjesto dok su Švicarci posljednji i do sada nisu uspjeli osvojiti ni bod.

Kasnije večeras, naša reprezentacija igra protiv Švicarske gdje ne bi trebalo biti većih problema za još jednu pobjedu.

Naša zemlja je jedna od 56 reprezentacija koje se takmiče na malonogometnom Svjetskom prvenstvu beskućnika, koje se igra na glavnom trgu Plaza de la Constitucion u Mexico Cityju.

Svjetsko prvenstvo reprezentacija beskućnika u malom nogometu je međunarodni sportski projekt koji su 2003. godine pokrenuli socijalni radnici iz Austrije i Škotske. Njihova ideja je bila da pronađu jezik koji mogu razumjeti svi beskućnici svijeta, a nogomet se pokazao kao pravo rješenje.

Našu reprezentaciju čine Alen Bešić, Nedim Bečić, Filip Alvir, Almir Alić, Mirsad Makarević, Drenko Vulin, Ahmet Lihić i Azmir Alihodžić. Turnir se igra do 14. oktobra.