Kup BiH
0

Remiji sarajevskih i mostarskih klubova

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
U susretima sarajevskih i mostarskih klubova, u osmini finala Kupa BiH uspješniji su bili gosti koji su uspjeli odigrati neriješeno na teškim gostovanjima.

Sarajevo i Zrinjski odigrali su neriješeno na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru osmine finala Kupa BiH. Gosti su poveli, a Sarajevo je do izjednačenja stiglo pred sam kraj utakmice.

Ranije danas, Velež i Željezničar odigrali su susret bez pogodaka, a Zrinjski je protiv Sarajeva na Koševo odigrao također neriješeno. Konačni rezultat je bio 1:1.

Domaći Velež može žaliti zbog rezultata na utakmici protiv sarajevskog Željezničara u kojoj je bio potpuno dominantan. Ipak, "Rođeni" nisu uspjeli iskoristiti prilike koje su stvorili i tako sebi obezbijediti zalihu golova pred revanš. Ovako će o prolasku u četvrtfinale odlučivati utakmica na Grbavici.

Tuzlanska Sloboda uradila je dobar posao odigravši neriješeno. Gosti iz Tuzle su poveli golom Slomića, a Travničani su izjednačili pogotkom Fajića.

Nakon serije katastrofalnih rezultata Čelik je uspio slaviti protiv Slavije na Bilinom polju čime su zadržali nade za plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Treći sarajevski premijerligaš Olimpik izgubio je od Leotara rezultatom 3:0 čime je vjerovatno izgubio sve šanse u eventualni prolazak u nastavak takmičenja. Borac je potvrdio svoju odličnu formu pobjedom od 1:0 protiv Širokog Brijega.

Rezultati:

Čelik - Slavija 1:0 Velež - Željezničar 0:0 Travnik - Sloboda 1:1 Leotar - Olimpik 3:0 Sloga G. Vakuf - Rudar Prijedor 1:2 Sarajevo - Zrinjski 1:1 Borac - Široki 1:0

Uzvratni susreti na rasporedu su 7. oktobra.