Nogomet
12

Remi Zrinjskog i Veleža Pod Bijelim brijegom, Široki slavio u gostima protiv Mladosti

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U Mostaru, Velikoj Obarskoj i Gradačcu odigrane su tri utakmice četvrtine finala Kupa BiH. U mostarskom gradskom derbiju Zrinjski i Velež odigrali su neriješeno 2:2 dok je Široki Brijeg slavio u gostima protiv Mladosti rezultatom 3:1. Zvijezda i sarajevski Olimpic su također remizirali rezultatom 1:1.

Zrinjski - Velež 2:2

U susretu mostarskih premijerligaša Zrinjski je pred oko 3.000 navijača ugostio Velež. Već na samom startu susreta, Plemići su zaprijetili u nekoliko navrata. U 11. minuti mogli su i do vodstva, ali je Crnov pogodio stativu gola Rođenih.

Ipak, nekoliko minuta kasnije Zrinjski je poveo golom Kordića, a na asistenciju Stojkića. Ipak, vodstvo Zrinjskog nije dugo trajalo. Hebibović je izjednačio sa bijele tačke nakon što je Janković oboren u šesnaestercu.

Zrinjski je do kraja prvog poluvremena mogao do vodstva nakon još jednog penala. No, Korićev penal brani Bobić.

Zrinjski je do drugog vodstva došao u 66. minuti golom Stojkića, ali su Rođeni ponovo izjednačili preko Hebibovića.

Mladost - Široki Brijeg 1:3

Već nakon sedam minuta, gosti iz Širokog Brijega poveli su protiv domaćina golom Kožulja. Dvije minute prije kraja, Široki je udvostručio prednost golom Zakarića.

Široki je u drugom dijelu došao i do trećeg gola zahvaljujući autogolu Jevtića.

Obraz domaćih spasio je Perić za konačnih 3:1.

Zvijezda - Olimpic 1:1

Prvu priliku za domaće imao je Čolić koji je u 17. minuti pogodio prečku. Nekoliko minuta kasnije Olimpic je zaprijetio preko Pandže, ali mreža gola Zvijezde se nije zatresla.

Olimpic je nakon pauze zaprijetio Pandže, ali gosti iz Sarajeva nisu uspjeli postići pogodak. Onda je uslijedilo nekoliko odličnih šansi Zvijezde koja je u 58. minuti došla do vodstva preko Fačića.

Pred kraj susreta, Olimpic je izjednačio preko Bogičevića što je, ispostavit će se, konačan rezultat susreta na stadionu Banja Ilidža.

U četvrtom susretu četvrtine finala Kupa BiH Sarajevo od 18:00 sati na Koševu dočekuje banjalučki Borac.