BHT Premijer liga
0

Remi Travnika i Željezničara, Leotar slavio protiv Zrinjskog

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U subotu su na rasporedu od 17:30 sati bila četiri susreta 1. kola nove sezone BHT Premijer lige. Velež i Leotar su ostvarili pobjede, dok su preostala dva susreta završena neriješeno.

Gradina - GOŠK 1:1

Nakon početnog ispitivanja snaga u prvom poluvremenu je stvoreno i nekoliko izglednih prilika na obje strane. Vodstvo je u 38. minuti Gradini donio Zoletić i to je bio rezultat prvog poluvremena. Gosti su u nastavku, tačnije u 55. minuti, kaznili domaće za propuštene prilike. Strijelac je bio Kojić. Gradina je imala priliku za novo vodstvo u 70. minuti preko Smajovića, ali je on šutirao neprecizno. Utakmica je završena rezultatom 1:1.

Velež - Radnik 3:0

Igrači Veleža su odlično otvorili susret protiv Radnika. Poveli su već u 5. minuti golom Ćemalovića. Nakon vodećeg gola su Rođeni nastavili sa terenskom inicijativom. Gosti su pronalazili "rupe" u odbrani Mostaraca, ali to nisu uspjeli iskoristiti u nekoliko navrata. Susret u Mostaru je bio prekinut 13. minuta zbog pirotehnike koju su upotrijebili domaći navijači, nakon čega su morali napustiti tribinu, pa je susret nastavljen. Rođeni su do drugog gola stigli u 64. minuti kada je pogodio Hebibović. Treći gol za domaće je i drugi gol za Ćemalovića na ovom susretu. Pogodio je u 69. minuti. To je ujedno bio i konačan rezultat. Velež je slavio zasluženu pobjedu.

Leotar - Zrinjski 1:0

Leotar je u Trebinju savladao ekipu Zrinjskog rezultatom 1:0, a strijelac je u 76. minuti bio Šaraba.

Travnik - Željezničar 0:0

Prvaka BiH i osvajača Kupa, ekipu Željezničara, na Piroti je bodrio veliki broj popularnih Manijaka. Ipak, prvak nije došao na izlet u Travnik, jer su domaći igrali veoma dobro. Odličnu priliku je u 9. minuti imao Lihovac. Ukazala se prilika i Popoviću, ali je bio neprecizan. Željezničar je šansu za vodstvo imao u 20. minuti preko Adilovića, ali gola nije bilo. U finišu prvog poluvremena su Plavi zaprijetili preko Zebe i Bekrića, ali gola nije bilo.

U nastavku je također bilo prilika. Igrala se 72. minuta kada je bezuspješno pokušao Varupa. Nešto ranije je na suprotnoj strani zaprijetio Pehilj. Do kraja susreta je bilo još nekoliko šansi na obje strane, za Plave je odličnu imao Kerla u finišu, ali je rezultat ostao nepromijenjen, 0:0.

U 20:30 sati igraju Borac i Zvijezda.

Nedjelja:

Olimpic – Rudar Prijedor 17:00 sati (prijenos na BHT1)

Sarajevo - Čelik 21:00 sat Široki Brijeg – Slavija 20:30 sati