Engleska premijer liga
61

VIDEO / Remi Stokea i Manchester Cityja, Džeko igrao samo tri minute

Klix.ba
Utakmica 4. kola Engleske premijer lige na Britannia stadionu između Stoke Cityja i Manchester Cityja završena je bez pobjednika.

C1-1M www.fasthighlights.com by fasthighlights2013

Domaćini su poveli već u 15. minuti igre, kada je Peter Crouch iskoristio gužvu u šesnaestercu Cityja, te je uspio prevariti Joe Harta. U 35. minuti susreta, Carlos Tevez je sa nekih 30 metara plasirao loptu u šesnaesterac Stokea, a najviši u skoku je bio Javi Garcia koji je izjednačio rezultat na 1:1, te se u svlačionicu nakon prvog poluvremena otišlo sa neriješenim rezultatom.

U drugom djelu utakmice, City je krenuo ofanzivno na odbranu Stokea, te je u 62. minuti Yaya Toure imao priliku da dovede Građane u vodstvo sa sjajnim udarcem prema golu, no lopta je na kraju završila u rukama našeg reprezentativog golmana, Asmira Begovića, koji je od prve minute branio za domaći Stoke.

U 71. minuti, Samir Nasri je sjajno šutirao, ali odbrana Stoke Cityja bila je postavljena na pravom mjestu. U nastavku susreta City je u nekoliko navrata preko Balotelija pokušao da izjednači, no Talijan nije bio precizan u svojim namjerama.

Do kraja susreta, osim pokušaja na obje strane, nije zabilježena promjena rezultata na stadionu Stoke Cityja. Naš reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena, te je tako u ovom meču dobio samo tri minute nastupa za Manchester City. Edin je po ulasku u igru imao posljednju priliku da zatrese mrežu Stokea tako što je lobovao Begovića, a loptu sa gol crte je izbacio Shawcross, tako da je utakmica završena rezultatom 1:1.