Nogomet
69

Bez golova u utakmici između Sarajeva i Leotara

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Posljednju utakmicu u okviru 22. kola BHT Premijer lige večeras su na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali FK Sarajevo i Leotar. Iako su oba tima imali nekoliko odličnih šansi, utakmica je završena bez golova.

Već na početku utakmice, tim Husrefa Musemića krenuo je ofanzivno prema golu gostiju, no mreža Leotara je mirovala. Onda je sudija iz Banje Luke, Ognjen Valjić, odlučio prekinuti utakmicu na nekoliko minuta zbog transparenta podrške Armiji Republike BiH.

Nakon što je transparent uklonjen, utakmica je nastavljena. U 32. minuti Sarajevo je moglo do vodstva. Harudić se našao oči u oči sa golmanom Rajićem, međutim, nije bio precizan. Pet minuta prije kraja, zatresla se mreža Leotara, ali je gol Hadžića poništen zbog ofsajda.

Početak drugog poluvremena kasnio je 15-tak minuta zbog spornog transparenta. Nakon što su navijači samoinicijativno sa sjeverne prešli na istočnu tribinu, uklonjen je transparent i sudija Valjić označio je početak drugog dijela.

Izabranici Husrefa Musemića zaprijetili su ponovo golu Leotara, ali neprecizni su bili Džakmić i Hadžić.

Pet minuta do kraja utakmice, Leotar je mogao do sva tri boda, no Filipović je iz slobodnog udarca pogodio prečku gola Sarajeva.

Ubrzo, sudija iz Banje Luke, označio je kraj utakmice na Koševu koja je završena bez pobjednika.