Nogomet
17

Remi Radnika i Željezničara u Bijeljini, Đelmić dobio crveni karton

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba)
U 17. kolu BHT Premijer lige BiH Radnik je u Brijeljini ugostio ekipu Željezničara. Susret je završen bez golova.

U prvim minutama utakmice u Bijeljini nije bilo izglednih šansi, a veći posjed lopte je imala ekipa Željezničara. Ipak, u 21. minuti su zaprijetili gosti preko Jakovljevića, čiji je udarac uspio odbraniti golman Antolović.

Novi problemi za golmana Plavih su uslijedili u 26. minuti, Obradović je šutirao iz izgledne pozicije, no, lopta je završila pored Antolovićevog gola.

Igrala se 31. minuta kada je prema golu Avdukića šutirao Hadžiahmetović. Ipak, problema za iskusnog golmana Radnika nije bilo. Šest minuta kasnije je Memija uposlio Tiaga, a Brazilac nije uspio pogoditi protivničku mrežu. Prvo poluvrijeme u Bijeljini završeno je bez golova.

U drugom poluvremenu su Plavi zaigrali ofanzivnije. Đelmić je u 47. minuti uposlio Kokota, koji je na kraju loše šutirao. U 52. minuti su Plavi napravili dobru akciju, Tiago je sjajno prošao i asistirao Kokotu, koji je ponovo bio neprecizan.

Do koškanja među igračima je došlo u 57. minuti u situaciji kad su domaći tražili penal, a onda je Đelmić udario protivnika i dobio crveni karton. Igrač domaćih Obradović je dobio žuti karton.

Igrala se 61. minuta kada je prema Antolovićevom golu šutirao Obradović, no, golman Plavih je odbranio njegov pokušaj.

Uprkos igraču manje na terenu, Željezničar je bio opasan. Thiago je imao sjajnu priliku u 67. minuti, ali ponovo nije bio precizan. U 73. minuti je šutirao i Blagojević, koji također nije pogodio.

Plavi su mogli biti kažnjeni zbog promašaja u 73. minuti, lopta je završila u Antolovićevoj mreži, ali je gol poništen zbog prekršaja u napadu.

Potom se pet minuta kasnije u prilici našao Seratlić, koji je šutirao neprecizno. Isti je igrač pokušao i nekoliko minuta kasnije, ali ponovo bez uspjeha.

U 85. minuti je nakon prekida Šećerović bezuspješno pokušao glavom savladati Antolovića.

Ipak, uprkos napadima s obje strane, mreže su mirovale do kraja susreta, pa su Radnik i Željezničar osvojili po bod.

Tabela:

  1. Sloboda 37
  2. Zrinjski 36
  3. Sarajevo 34
  4. Široki Brijeg 33
  1. Radnik Bijeljina 32
  2. Mladost Doboj-Kakanj 26
  3. Slavija 25
  4. Željezničar 25
  5. Čelik 25
  6. Vitez 23
  7. Travnik 17
  8. Olimpic 16
  9. Rudar Prijedor 16
  10. Borac 15
  11. Drina 9
  12. Velež 8