Primera
0

Remi Osasune i Seville, Spahić odigrao cijeli susret

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U utorak je u okviru 4. kola španske Primere odigrana utakmica između Osasune i Seville. Utakmica je završena rezultatom 0:0, a cijeli susret je u redovima gostiju odigrao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić.

Osasuna je u prvim minutama susreta djelovala kao opasniji protivnik. Priliku da domaće dovede u vodstvo je u 9. minuti propustio Alvaro Cejudo. Bh. reprezentativac Emir Spahić je od početka susreta igrao požrtvovano, no zbog jednog starta je već u 10. minuti zaradio žuti karton.

Sevilla je u nastavku napravila nekoliko prilika, a najbolje su propustili realizovati Jesus Navas, Martin Caceres i Piotr Trochowski. Spahić je u finišu prvog dijela također pokušao postići gol udarcem glavom, ali nije pogodio.

Početak drugog poluvremena je donio i sjajnu priliku za domaće, ali je udarac Francisca Punala izblokirala odbrana gostiju. Nakon toga je Sevilla ponovo napravila nekoliko šansi. Najopasniji u redovima gostiju su bili Navas i Trochowski. Domaći su uzvratili preko Ninoa, ali promjene rezultata nije bilo. Spahić je na ovoj utakmici imao jedno pogrešno dodavanje nakon čega je Osasuna imala odličnu priliku za postizanje gola, ali je gostujući golman Varas sjajno reagovao. Spahić se iskupio intervencijom u finišu susreta, kada je izblokirao opasan udarac.

Također, domaći igrači su tražili jedanaesterac nakon igranja rukom gostiju u kaznenom prostoru, ali sudija nije mislio tako. Nakon toga je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Utakmica je završena rezultatom 0:0.