Prvo kolo BH Telecom Premijer lige
0

Remi Olimpica i Rudara na Otoci, pogodili Regoje i Ramić

Klix.ba
Detalj utakmice Olimpic - Rudar (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U prvoj nedjeljnoj utakmici prvog kola BH Telecom Premijer lige, na stadionu Otoka snage su odmjerili Olimpic i Rudar iz Prijedora. Nakon 90 minuta, utakmica je završena neriješeno 1:1.

U prvih desetak minuta utakmice nijedan tim nije uspio napraviti neku veću šansu za gol. U 17. minuti, Olimpic je mogao do vodstva preko Vidovića i Đelmića, ali mreža Rudara nije se zatresla. Ponovo je Vidović imao priliku za Vukove, ali je njegov šut u 31. minuti bio neprecizan.

Prvo poluvrijeme na Otoci završeno je bez golova. Iako je dominirao, domaći tim nije uspio zatresti mrežu gostiju.

Dvije minute drugog poluvremena bilo je potrebno Bojanu Regoji da svoju ekipu dovede u vodstvo. Nakon Đelmićevog izvođenja kornera, defanzivac Olimpica poslao je glavom loptu iza leđa golmana Rudara.

U 52. minuti, gosti iz Prijedora mogli su do izjednačenja, ali je šut Srndovića završio pored gola. Deset minuta kasnije, stativa je bila saveznik Rudara nakon odličnog prodora Kapića koji je prethodno savladao golmana Bodirogu.

Međutim, šest minuta prije kraja utakmice, Rudar je izjednačio preko Anela Ramića. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

BH Telecom Premijer liga, 1. kolo:

Olimpic - Rudar 1:1 (Regoje 47, Ramić 84)