Četvrtfinale Lige prvaka
0

FOTO+VIDEO / Remi Barcelone i Milana, Marseille poražen od Bayerna

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Večeras su odigrana dva četvrtfinalna susreta nogometne Lige prvaka. Barcelona i Milan su odigrali odličnu utakmicu s mnogo prilika iako golova nije bilo, dok je Bayern već jednom nogom u polufinalu nakon što je pobijedio Marseille rezultatom 2:0.

Milan - Barcelona 0:0

Igrači Milana su bili izuzetno motivisani i sjajno su otvorili utakmicu s Barcelonom. Prve priliku za vodstvo ekipe koju vodi trener Massimiliano Allegri su propustili Boateng i Robinho. Milanezi su nastavili sa odličnom igrom i bili su velika prijetnja Valdesu. Barcelona je prvi put na utakmici zaprijetila preko Messija u 9. minuti. Igralo se u visokom ritmu. Ibrahimović je isprobao svoj šut u 20. minuti, ali je odlični Valdes uspio odbraniti i sačuvati svoju mrežu. Međutim, ni gosti nisu ostali dužni. Xavi je na muke stavio Abbiatija u 26. minuti, ali nije pogodio. Isti igrač je pokušao i šest minuta kasnije, ali ponovo nije imao sreće. Barca je u nastavku stvorila još nekoliko prilika od kojih je najozbiljniju imao Sanchez, no, Abbiati je bio na vrhu zadatka.

Treba reći da su obje ekipe igrale odlično u prvom poluvremenu. Igrala se 38. minuta kada je Seedorf šutirao prema Valdesu, ali nije pogodio. Na drugoj strani je ponovo šutirao Iniesta. Šanse u finišu prvog poluvremena nisu iskoristili Barcelonin Xavi i Milanov Seedorf. Odlično prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je počelo u žestokom tempu kao i prvo. Iniesta i Ibrahimović su pokazali svoje vještine i zaprijetili suparničkim golmanima. Ništa uspješniji u 59. minuti nije bio ni Messi, čiji je udarac zavšio iznad gola. Allegrija su zadesili problemi kada je prvo morao iz igre izvesti Boatenga, a potom i Nestu, Robinha je zamijenio El Shaarawy, a Nestu Mesbah. Ranije je Boateng svoje mjesto ustupio Emanuelson. Guardiola je do 76. minute Inisestu zamijenio Tellom, a Sanheza Pedrom. U 69. minuti susreta priliku Milan propušta Ibrahimović, a za Barcu Messi. Minut kasnije je pokušao i Puyol, ali bez uspjeha. Sjajnu priliku za gol je propustio Tello u 88. minuti utakmice. Milan i Barcelona su očekivano pružili odličnu partiju i odigrali utakmicu po volji nogometnih sladokusaca iako golova nije bilo. Sjajna utakmica se očekuje i u revanšu na stadionu Camp Nou, gdje će biti odlučeno koja će se ekipa plasirati u polufinale Lige prvaka.

Foto: AFP
Foto: AFP
Marseille - Bayern 0:2

Domaći su prvu priliku za gol propustili u 7. minuti utakmice. Fanni je šutirao ka golu Bavaraca, ali je njegov udarac izblokiran. Više sreće nije imao ni Remy nešto kasnije. Ekipa Bayerna je uzvratila preko Alabe u 15. minuti, ali promjene rezultata nije bilo. Remy je ponovo šutirao u 42. minuti, no, pogotka nije bilo. Ipak, Bavarci su bili ti koji su iskoristili jednu od svojih prilika u prvom poluvremenu. Dogodilo se to u 44. minuti kada je na asistenciju Robbena pogodio Gomez. To je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena.


szólj hozzá: Marseille vs Bayern 0:1 Gomez

Domaći su u prvim minutama drugog poluvremena utakmice imali priliku izjednačiti rezultat preko Valbuene i Ayewa, no njihovi udarci nisu pronašli put do mreže. Izgledne prilike su propustili Remy, Diarra i Gomes u situacijama koje su "mirisale" na gol. Bavarci su uspjeli doći i do drugog gola. na asistenciju Mullera je pogodio Robben. Do kraja utakmice je bilo još nekoliko prilika na obje strane, odličnu je propustio Cheyrou za domaće, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Bayern je ovom pobjedom napravio veliki rezultat pred revanš na svojoj Allianz Areni. Bavarci su veoma blizu plasmana u polufinale Lige prvaka.


szólj hozzá: Marseille vs Bayern 0:2 Robben