Dva gola Ibrahimovića
0

Remi Arsenala i Barcelone, Milito donio pobjedu Interu

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Arsenala u Londonu je na kraju, ipak, završila bez pobjednika. U drugoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, u Milanu, Inter je minimalno pobijedio moskovski CSKA, našeg Elvira Rahimića.

Zlatan Ibrahimović je sa sjajna dva gola u 46. i 59. minuti donio veliku prednost katalonskom klubu. No, ulaskom engleskog reprezentativca Tea Walcotta Arsenal je dobio na svježini. Upravo je Walcott smanjio na 1-2 u 69. minuti, da bi Fabregas u 83. s penala postavio konačnih 2-2.

Prethodno ga je u šesnaestercu srušio Puyol koji je zaradio crveni karton.

Nogometaši milanskog Intera pobijedili su moskovski CSKA s 1-0 pogotkom Diega Milita u prvom četvrtfinalnom ogledu Lige prvaka, odigranom na San Siru.

Daleko teže nego što se očekivalo Inter je slomio goste iz Moskve koji su sat vremena bili potpuno ravnopravni na San Siru, no slika na terenu se potpuno okrenula nakon pogotka Argentinca Diega Milita u 65. minuti.

Wesley Sneijder je "donio" loptu na dvadesetak metara od gola Akinfejeva, a Milito ju je primio, okrenuo se i topovski niskim udarcem smjestio u donji desni kut ruskog gola.

Bio je to prvi udarac Milita prema suparničkom golu.

Taj pogodak je potpuno razbudio Inter koji je nakon toga zaigrao daleko lucidnije. Odlično su Samuel Eto'o i Wesley Sneijder pripremali šanse za Milita i Pandeva. Makedonski nogometaš je imao sjajnu priliku u 71. minuti, ali se umjesto za dodavanje samom Eto'u odlučio za driblanje. Uspio je nadmudriti dva igrača CSKA, ali završnica nije bila uspješna.

Još je bolju šansu u 84. minuti propustio Sneijder, koji je nakon proigravanja Eto'oa pucao u bliži kut, ali neprecizno. Samo minutu nakon toga su Cambiasso i Stanković prijetili iz daljine, no Akinfejev je uz dosta šeprtljavosti ipak spriječio drugi pogodak.

Inter je u zadnjih pola sata odigrao višestruko bolje nego u ranijem dijelu ogleda i većinu od čak 24 udarca prema suparničkom golu su uputili u tom dijelu ogleda. No, na kraju je završilo samo 1-0, što je labilna prednost uoči revanša.

Prije pogotka Milita CSKA je kvalitetno otupio srednji red Intera, te su ozbiljno prijetili pogotovo iz daljine. No, prvo poluvrijeme i uvodni dio drugog ipak su protekli u uspavanki dok nije krenula Interova agresija.

Recimo da zbog žutog kartona u revanšu za CSKA neće moći igrati važan igrač, srpski reprezentativac Miloš Krasić.

Revanš utakmica na rasporedu je u Moskvi u utorak naredne sedmice, kao i ona između Barcelone i Arsenala.

Liga prvaka, četvrtfinale (prve utakmice)

Inter - CSKA Moskva 1-0 (Milito 65)

Arsenal - Barcelona (Walcatt 69., Fabregas 83. - Ibrahimović 46. i 59.)