"Dominirali smo utakmicom"
0

Redknapp: United je taj koji je trebao izgubiti

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
"Kad sam na poluvremenu ušao u svlačionicu, nisam mogao vjerovati da gubimo 1-0", rekao je Harry Redknapp, trener Tottenhamovih nogometaša, nakon nedjeljnoga domaćeg premierligaškog poraza (3-1) od Manchester Uniteda.

"Igrači su tokom prvog poluvremena napravili ama baš sve što sam od njih tražio. Mislim da su uistinu bili izvrsni. Momci u veznom redu, Livermore i Sandro, sjajno su pritiskali Scholesa i Carricka onemogućujući ih da proigravaju Rooneyja u vrhu napada. Funkcionirali smo toliko dobro da smo samo mi mogli biti u vodstvu na poluvremenu. Nažalost, 1-0 vodio je United. Nismo dobro markirali kod Youngovog kornera i Rooney nam je pospremio loptu u mrežu", kaže Rdeknapp.

Igračima je na poluvremenu rekao da mogu dobiti utakmicu, a onda su drugo poluvrijeme započeli jednako dobro kao i prvo. "Opet smo u potpunosti dominirali, De Gea je odbranio jedan jako dobar udarac i onda smo nakon dekoncentracije prilikom njihovog izvođenja auta primili drugi gol. Gospodarili smo utakmicom, a gubili smo 2-0. Mentalno je to jako teško za podnijeti. Igrači su se morali pitati kako to da gubimo 2-0 uz ovakvu dobru igru. Pitao sam se i ja. Svejedno, bilo je u našoj igri puno toga pozitivnog. Bio sam vrlo zadovoljan predstavom mojih igrača. Dali su sve od sebe i bili izvanredni", dodao je.

Redknapp je otkrio da je Garetha Balea poštedio napora utakmice zbog pretrpljene viroze, te da je Niko Kranjčar dobio samo završnih desetak minuta zbog problema s povredom članka. "Uprkos vezanim porazima od Arsenala i Manchester Uniteda, mislim da smo i dalje mi favoriti za treće mjesto. Nažalost, prednost od deset bodova pred Arsenalom prebrzo se otopila na četiri, ali... U svakom slučaju, bio bih jako razočaran da ne završimo treći, a još bih razočaraniji bio da ne završimo niti četvrti. Neće biti lako. Slijede nam dvije vrlo teške gostujuće utakmice protiv Evertona i Chelseaja", naveo je menadžer sjevernolondonske ekipe.

Na novinarsko pitanje je li mu koncentraciju ipak malo omelo spekuliranje oko njegovog angažmana na klupi engleske nogometne reprezentacije, 64-godišnji je to negirao: "Nipošto. U subotu sam nakon našeg treninga otišao pogledati utakmicu QPR-a i Evertona da bih snimio igru našega sljedećeg suparnika. Fokusiran sam isključivo na Tottenham".