Zabranio igračima zabave
0

Redknapp: Preko ljeta mogu piti koliko ih volja

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Četiri utakmice unutar 14 dana za vrijeme blagdana razlog su veta koji je Tottenhamov trener Harry Redknapp uložio svojim nogometašima na organizaciju bilo kakvih božićnih proslava.

"Nikad više božićnih proslava. Prezauzeti smo igranjem nogometa, pred nama je previše utakmica i igrači se moraju usredotočiti na igranje", rekao je Redknapp detaljno potom obrazloživši:

"Ako se igrači ne mogu kontrolirati, ako nisu u stanju propustiti jednu večer opijanja sa svim tim novcem i bogatstvom koje im nogomet daje, onda s njima nešto ne valja".

"Svi su se obogatili, imaju sjajne karijere i sjajne živote. Zato od njih tražim da se fokusiraju na nogomet. Imat će vremena odmoriti se šest sedmica preko ljeta. Sada neka mi ne čine probleme".

"Imamo vrlo natrpan program za Božić. U vrijeme blagdana trenirat ćemo svaki dan. Trenirat ćemo na Božić i na Stjepanovo, a igrat ćemo utakmicu dan nakon Stjepanova".

"Neću da mi igrači energiju troše na božićne zabave. Šta time mogu dobiti? Novine će jedva dočekati, a fotografije s takvih događaja uvijek nekako procure".

"Neko može slučajno trepnuti i na fotografiji će ispasti pijanac. Ne treba nam to".

"Kad su igrači povrijeđeni, alkohol je njihov najgori neprijatelj. Mi imamo povrijeđenih igrača i ne želimo da odlaze opijati se. To neće biti dobro za njih".

"Kad završi sezona imat će šest sedmica pauze, pa će moći raditi što god ih volja", završio je Redknapp zaboravivši pritom da će mu velik kontigent nogometaša sudjelovati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

Prije dvije godine Redknapp je također strogo zabranio organizaciju božićne zabave, no igrači su pod voditeljskom palicom Robbieja Keanea samovoljno otišli na zabavu u Dublin pokušavši to sakriti od trenera. Fotografije su nakon toga, naravno, procurile u javnost. Redknapp je izgubio živce, a Keane je otad završio na ledu. Posuđivan je kasnije Celticu i West Hamu dok napokon sasvim nije prešao u LA Galaxy.