Otrovne strelice stratega Spursa
0

Redknapp: Ponosan sam što nismo trošili kao City

Sarajevo-x.com
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Harry Redknapp (Foto: AFP)
Menadžer nogometaša Tottenhama Harry Redknapp počeo je kritikovati svoje suparnike za titulu u Premiershipu riječima: Nismo kupili naš uspjeh kao vi.

Redknapp je podigao tenzije kazavši da je ponosan što nije trošio na izgradnju tima koliko Roberto Mancini i Manchester City.

"Građani su tu gdje jesu zbog Sheikha Mansoura, baš kao i Chelsea zahvaljujući Romanu Abramoviču. Naš uspjeh nije došao na taj način i to me čini ponosnim. Ne morate enormno trošiti da biste imali dobre igrače", odaslao je Redknapp otrovnu strelicu u izjavi za britanski tabloid The Sun.

Sve se to dešava desetak dana prije okršaja Cityja i Spursa na stadionu Etihad u Manchesteru. Trenutno prvoplasirani City ima tri boda više od trećeplasiranog Tottenhama.

"Spursi nisu treći u Premier ligi, jer je neko ušao kroz vrata na White Hart Laneu i bacio veliku količinu novca na moj sto. City može platiti igrače 200.000 funti sedmično, što je nevjerovatno. Manchester United je htio Samira Nasrija ali ih je on odbio zbog Cityja. Ljudi koji vode Tottenham ulagali su mudro", zaključio je strateg Spursa.