Pred utakmicu s Milanom
0

Redknapp: "Napast ćemo, mi ne znamo drugačije"

Totalsport
Harry Redknapp (Foto: AP)
Harry Redknapp (Foto: AP)
Odličnog Niku Kranjčara najavio je Harry Redknapp na poziciji lijevog veznog igrača u Tottenhamovoj ekipi za sutrašnju (utorak) prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka na San Siru protiv Milana.

Napadačku igru kakvu su gledatelji od Tottenhamovih nogometaša vidjeli na San Siru jesenas u porazu (4-3) od Intera, Redknapp je najavio ponovno:

"Moramo biti čvrsti u odbrani, ne možemo izaći na San Siro i jurnuti naprijed bez pameti. No, mogu vam reći da se moja ekipa ne zna postaviti u strogi defanzivni blok. Napast ćemo, mi ne znamo drugačije" rekao je Redknapp na press-konferenciji uoči treninga u ponedjeljak dodavši:

"Rafael van der Vaart igra na taj način, Niko Kranjčar i Aaron Lennon također. Nemamo igrače koji bi ovdje došli, postavili se ispred lopte s petoricom u veznom redu i čekali.

"Za mene bi bilo dobro kada bih imao i takve igrače. Mogao bih onda birati kako ću igrati. Nemam ih. Mogu složiti ekipu samo na način da igra ofanzivan i atraktivan nogomet".

Iskustvo, premda Tottenham nije igrao u Kupu prvaka/Ligi prvaka od ranih 60-ih godina prošlog stoljeća, neće biti problem londonske ekipe. Barem tako misli Redknapp.

"Imam gomilu igrača s međunarodnim iskustvom. Mnogi su igrali na Svjetskim prvenstvima, kao i mnoge druge utakmice na vrhunskom nivou, tako da neiskustvo ne vidim kao problem. Moji su Hrvati bili na Wembleyju i pobijedili Englesku u velikom kvalifikacijskom okršaju za Euro 2008. Svi su vrlo iskusni. Imam i engleske reprezentativce poput Croucha, Lennona i Defoea, zatim Holanđanina Van der Vaarta. Mislim da moji igrači neće biti pod dojmom. Mislim da jedva čekaju utakmicu. Milan je pravi suparnik za nas, protivnik po mjeri. Golem je to klub. Mi, međutim, imamo izgleda odigrati dobru utakmicu. Da, mislim da je žrijeb bio dobar za nas", završio je Redknapp.