Jose Mourinho
0

"Redknapp je jedan od mojih dobrih prijatelja"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Jose Mourinho, trener nogometaša Real Madrida, na sva je usta nahvalio Harryja Redknappa, menadžera Tottenhama, koji će ''kraljevskom klubu'' biti suparnik u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Vrlo sam sretan što ćemo igrati protiv Tottenhama. Ne zbog toga što mislim da će nam biti lako, već stoga što ću se vratiti u London i voditi utakmicu na jednom engleskom stadionu", započeo je Mourinho, koji je između 2004. i 2007. godine vodio Chelsea.

"Kada sam odlazio iz Engleske, Tottenham nije bio ni u Kupu UEFA-e. Nisu bili ni među šest najboljih u Premiershipu. Martin Jol je u tom klubu započeo dobar posao, a Harry Redknapp ga je nastavio briljantno, na fenomenalan način. Baš mi je drago zbog Harryja. On je moj prijatelj, jedan od nekoliko stvarno dobrih prijatelja koje sam stekao u Engleskoj", kaže portugalski stručnjak.

Tottenham je bio vodeći u svojoj grupi Lige prvaka, a nakon toga je u osmini finala izbacio sedmerostrukog prvaka Evrope, ekipu AC Milana.

"To je briljantno. Igrali su u grupi protiv branitelja naslova, Intera. Potom su izbacili Milan, ekipu koja je druga po ukupnom broju naslova evropskog prvaka, a sada igraju protiv Reala, prvaka svih prvaka, koji u svojim vitrinama ima devet evropskih kruna".

Mourinho je sa svojom ekipom u osmini finala eliminisao Lyon i tako izborio Realov prvi četvrtfinale nakon sedam godina. Još jednom je podvukao koliko se raduje putovanju u London.

"Drago mi je što ću se susresti s Harryjem Redknappom i čestitati mu na svemu što je učinio sa 'Spursima'", zaključio je Mourinho.