Nogomet
0

Redknapp i Pardew u finalu Lige prvaka navijaju za Bayern

Totalsport
Harry Redknapp i Alan Pardew
Harry Redknapp i Alan Pardew
Iz različitih razloga menadžeri dvaju Chelseajevih konkurentskih klubova u nogometnoj Premierligi, Tottenhama i Newcastlea, navijat će protiv londonskog kluba u minhenskom finalu Lige prvaka protiv Bayerna 19. maja.

Redknappov razlog za to prvenstveno je lokalna netrpeljivost s gradskim rivalom, iako on spominje i porodično rivalstvo. Chelsea će najvjerojatnije na Allianz Areni kapitenski predvoditi njegov rođak Frank Lampard.

"Bio bih lažov kada bih rekao da Chelseaju želim pobjedu u toj utakmici. Želim da pobijedi Bayern, kao što žele svi Tottenhamovi navijači", kazao je Redknapp.

Argument Newcastleova menadžera Alana Pardewa je logičniji; pobijedi li Chelsea u finalu, četvrtoplasirana premierligaška ekipa (ne bude li to baš Chelsea) na kraju sezone izgubit će mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka iduće sezone. Njegov Newcastle bori se za tu poziciju baš s Chelseajem i Tottenhamom.

"Jednostavno ne želimo da Chelsea pobijedi jer želimo nastupiti u Ligi prvaka. Bit će vrlo teško podnijeti neprolazak u Ligu prvaka u slučaju da završimo četvrti. Bit će to kao šaka u zube", kazao je Pardew.