Nogomet
1

Redknapp: Engleska s Rooneyem ima zastrašujući napad

Totalsport
Harry Redknapp
Harry Redknapp
Bivši menadžer nogometaša Tottenhama Harry Redknapp smatra da je Engleska na Euru pokazala izuzetne napadačke kvalitete koje će još porasti povratkom u kadar Waynea Rooneya.

U utakmici 3. kola grupe D selektoru Royu Hodgsonu, nakon odrađene suspnezije, na raspolaganju će biti prva napadačka opcija, Wayne Rooney. Kako su i do sada djelovali vrlo dobro u ofenzivnom dijelu, Englezi očekuju da bi im napad mogao donijeti pravi rezultat na Euru.

"Prije turnira rekao sam da je ključno imati dobru organziaciju igre u odbrani, ali posebno protiv Švedske pokazali smo izuzetne napadačke mogućnosti. To moraju uzeti u obzir svi naši budući protivnici na Euru. Rooney će sigurno biti u početnom sastavu protiv Ukrajine, a uz njega bi najbolje funkcionirao Welbeck koji daje ekipi potrebnu pokretljivost u napadu. Uostalom, njih su dvojica jako dobro uigrana u Manchester Unitedu. Logično je stoga da Andy Carroll bude jako oružje s klupe, i kada pod sve podvučete crtu, onda je vidljivo da Engleska ima zastrašujući napad. Iskreno govoreći, ne bih napad Engleske mijenjao ni s kim na turniru, uključujući i Španiju", izjavio je Redknapp za engleske medije.

Bivši menadžer Tottenhama i također bivši kandidat za klupu nacionalne ekipe, dosta samouvjereno najavljuje meč s Ukrajincima u zadnjoj rundi po grupama.

"Pobijedit ćemo ih. Imaju oni svoju domaću publiku i Andrija Ševčenka, ali ništa drugo me nije impresioniralo. Imali su sreće u prvoj utakmici, a Francuzi su razotkrili sve njihove slabosti u odbrani. Njima treba pobjeda, a nama paše i remi. Zbog toga će nam ostajati dosta prostora koji bi Theo Walcott i Ashley Young trebali iskoristiti. Uz to, golman Ukrajinaca Andrij Pjatov mi se čini nepouzdanim, a ako bude radio greške kao protiv Šveđana, mogli bismo još lakše do pobjede", ocijenio je Redknapp.