Nogomet
73

Redknapp: Bale mora izaći iz Ronaldove sjene

Totalsport
Gereth Bale (Foto: AFP)
Gereth Bale (Foto: AFP)
Bivši menadžer Tottenhama, a aktuelni menadžer drugoligaša QPR-a Harry Redknapp insistira kako se Gareth Bale mora samopouzdano nametnuti u Real Madridu želi li uspjeti u teškoj sredini.

"Baleov najveći test bit će izaći iz sjene Cristiana Ronalda sa samopouzdanjem. To neće biti lako", napisao je Redknapp u svojoj autobiografiji "Always Managing" čije djelove u serijalima objavljuje Daily Mail.

"Ronaldo je u Madridu velika zvijezda i vjerovatno će najmanje željeti izvesti 9 od 10 slobodnih udaraca. Gareth će se morati nametnuti i za to će mu trebati snažna psiha. Mora misliti 'ja sam igrač od 86 miliona funti' i tako se ponašati. Preuzimati odgovornost, tražiti loptu kada misli da ima dobre šanse. A opet u isto vrijeme ne smije misliti o visini svoje odštete i šta ona zapravo znači jer bi ga to moglo dovesti pod ogroman pritisak.

Na njemu je nezgodan posao da sve uravnoteži. Morat će se pripremiti za utakmice u kojima će biti sam, promašiti šansu, a Ronaldo će podići ruke u zrak u nevjerici. U tom trenutku ne smije se zavući u svoj "oklop" i biti zastrašen. Ali za Garetha nije prirodno da bude nametljiv. Iako, nemojte me krivo shvatiti, on zna da je dobar. Gareth je tih momak koji provodi svoje vrijeme s djevojkom i porodicom i nisam siguran da će mu odgovarati što ga trpaju u isti koš s Ronaldom i Lionelom Messijem", piše Redknapp.