Nogomet
35

Red Bull ŠutFest: Ibiševićeve kopačke kao suvenir

Klix.ba
Par dana prije nego što se sa nogometnom reprezentacijom BiH zaputio u SAD, Vedad Ibišević bio je domaćin jednog zanimljivog događaja: u okviru Red Bull ŠutFesta družio se sa grupom mladih iz cijele BiH i sa njima uvježbavao precizni šut slobodnim stilom.

Na adresu organizatora pristiglo je tridesetak videa u kojima su mladi nogometaši demonstrirali svoju šutersku vještinu, a Vedo je odabrao deset učesnika s kojima je na različitim lokacijama u Sarajevu birao nesvakidašnje mete. Gađali su tako na Željezničkoj stanici vrata tramvaja u bojama bh. Zmajeva, isprobali svoje vještine u skejtbord parku, ubacivali loptu u bure u parku preko puta Vijećnice, ciljali prozor na tvrđavi iznad Sarajeva...

"Bilo mi je drago upoznati ove momke i družiti se s njima. Za mene su svi oni pobjednici, bilo je malo teško pogoditi sve mete, ali i jako interesantno vidjeti način na koji oni razmišljaju", rekao je Vedo.

Mada ovaj događaj nije bio takmičarskog karaktera, Vedo je najpreciznijima ipak uručio nekoliko nagrada.

"Ovo druženje za mene puno znači. Dobio sam nagradu, potpisane kopačke Vedada Ibiševića. Neću ih nositi, ostavit ću ih kao suvenir", izjavio je Muhamed Ahmed iz Konjica.

"Mete su mi bile malo nezgodne, jer sam ljevak, a sve su mete bile sa desne strane. Ali, eto, na kraju me je izabrao kao pobjednika i drago mi je zbog toga, zahvaljujem mu", rekao je Amar Asotić.

Nadamo se da će Vedo i u Brazilu demonstrirati svoj ubojiti golgeterski dar, i da će možda u budućnosti baš neki od ovih mladića postizati golove za Zmajeve kao što to on danas čini.