Fabio Capello
0

"Realu ne nedostaje ništa osim vremena"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello sa zanimanjem prati događaje u madridskom realu, klubu kojeg je vodio u dva navrata, u sezonama 1996/97 i 2006/07.

Iako je u oba navrata osvajao naslove prvaka u Primeri, Capello se nije dugo zadržavao u ''kraljevskom klubu''. Danas uživa u svojim uspjesima s engleskom reprezentacijom, a za Marcu je prokomentarisao i svoje viđenje građenja velike Realove momčadi.

  • Tek ćemo vidjeti kakav će sustav igre nametnuti trener u Realu, te kako će ga igrači prihvatiti. Ta ekipa je tek stvorena. Igrači su jako dobri, tim je jako dobar. Real trenutno ima sve što treba imati osim - vremena. Tek kada se ekipa uigra, moći ćemo davati ocjene o novom Realu – kaže Capello.

Danas je, slažu se svi, Primera takmičenje u kojem samo dva kluba mogu osvojiti naslov prvaka. Barcelona ili Real.

  • Žao mi je što u vrijeme kada sam ja bio trener Reala nije bilo tako, ja nisam imao tu sreću. Uvijek je lakše kada imate samo jednog pravog konkurenta u borbi za naslov. No, danas je vrijeme ekonomske krize i tu se ništa ne može učiniti. Barcelona ima mlad tim, i ako svake godine dovedu dva ili tri pametno odabrana pojačanja, uživat će u vlastitim uspjesima. Njihov je pristup jako dobar, imaju inteligentnu strategiju razvoja, a tek će vrijeme pokazati možemo li istu konstataciju upotrijebiti i za Real – zaključio je Capello.