Anketa španskog Asa
0

Realovi navijači krive Mourinha za loše rezultate

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Navijači nogometaša Real Madrida vide trenera Josea Mourinha kao glavnog krivca za mini krizu rezultata koja je trenutno na snazi u ''kraljevskom klubu", pokazala je anketa koju je sproveo španski dnevnik As putem svog portala.

Real je u posljednje dvije prvenstvene utakmice na gostovanjima kod slabašnih Levantea i Racing Santandera osvojio tek bod, a propustio je postići gol. Od Levantea je izgubio 1-0, dok je protiv Racinga bilo 0-0.

Čak 69 posto od 75.000 čitatelja Asa smatra da je glavni krivac za osvojeni tek jedan od mogućih šest bodova iz spomenutih susreta Mourinho. Njih 19 posto krivi igrače za situaciju, a 11 posto predsjednika Florentina Pereza.

U međuvremenu Radio Marca javlja da će Mourinho "biti u ozbiljnoj opasnosti" ukoliko "kraljevski klub" uvjerljivo ne pobijedi u subotu u dvoboju 6. kola Primere Rayo Vallecano na Santiago Bernabeuu.

Na prvenstvenoj tabeli Real trenutno drži sedmo mjesto sa sedam bodova, jednim manje od četvrtoplasirane Barcelone i tri manje od vodeće Valencije.