Marca
0

Realov Raul blizu prelaska u NY Red Bullse

Totalsport
Raul Gonzalez (Foto: AP)
Raul Gonzalez (Foto: AP)
Legendarni kapiten madridskog Reala, Raul Gonzalez Blanco, broji posljednje mjesece u "kraljevskom klubu" koji će gotovo sigurno napustiti u ljeto, tvrdi Marca.

Španski sportski dnevni list tvrdi da će Raul na ljeto mahnuti klubu u kojem je započeo profesionalnu karijeru 1994. godine i čije je boje jedino nosio u klupskom nogometu. Ugovor na ljeto trebao bi potpisati s New York Red Bullsima, odnosno preseliti se u MLS (američki profesionalna liga) i to navodno pod jednakim uslovima pod kojima igra u madridskom Realu.

Raul je još prošle godine istaknuo da bi se volio okušati u nogometu kakav se igra u MLS-u, a njegov je agent ne tako davno spominjao ponude upravo iz te, ali i katarske lige.

Red Bull pokušava sastaviti tim zvijezda, pa su shodno tome krenuli u nagovaranje Paola Maldinija da se vrati iz penzije, a želja im je u svoje redove dovesti i Barceloninog francuskog napadača Thierryja Henryja.

Ugovor uskoro 33-godišnjeg najboljeg strijelca u historiji kluba (321 gol u 724 nastupa) i Real Madrida istječe krajem sljedeće sezone.