Nogomet
1

Real želi osvetu protiv Borussije, PSG dočekuje Chelsea

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na Parku prinčeva u Parizu domaći PSG dočekuje Chelsea u okviru čevrtfinala Lige prvaka. U isto vrijeme Borussia Dortmund gostuje kod Real Madrida.

PSG - Chelsea

Plavci iz Londona u glavni grad Francuske stižu sa dva ligaška poraza od Aston Ville i Crystal Palacea. PSG bi vrlo lako mogao nastaviti negativnu seriju Chelseaja s obzirom da rijetko primaju golove na svom stadionu. U prilog ovome govori i činjenca da su primili sam pet golova u posljednjih 15 ligaških susreta.

Za tim Josea Mourinha, najveća prijetnja bit će Zlatan Ibrahimović sa koijm će odbrana londonske ekipe imati najviše posla.

Međutim, Chelsea će svoju šansu tražiti preko nevjerovatnog Edena Hazarda ili sve raspoloženijeg Samuela Eto'oa koji ima blagu povredu. Ukoliko Kamerunac ne bude mogao igrati, njegova zamjena će biti Fernando Torres.

Real Madrid - Borussia Dortmund

"Kraljevski klub" je prošle sezone svoj put u Ligi prvaka završio u polufinalu zahvaljujući upravo ekipi Jurgena Kloppa. Uz novog trenera Carla Ancelottija, igrače kao što su Isco i Gareth Bale, Madriđani će večeras tražiti osvetu ali i put u polufinale.

Real je imao odličnu seriju od 31 utakmice bez poraza. Međutim, onda su izgubili od Barcelone i Seville što je narušilo atmosferu u svlačionici tima.

S druge strane, predvođeni sjajnim Robertom Lewandowskim koji je u aprilu prošle godine sa četiri gola potopio Madriđane, Nijemci na Santiago Bernabeu stižu u dobroj formi, željni da se ponovo nađu u polufinalu Lige prvaka.