Primera
0

Real teško do pobjede u Vigu, Ronaldo strijelac

Totalsport
Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Ronaldo (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Real Madrida namučili su se na gostovanju kod Celte u 27. kolu španskog prvenstva, ali na koncu su došli do pobjede 2-1 i barem privremeno preuzeli drugo mjesto na tabeli ispred gradskog rivala Atletica.

Celta je često posljednjih godina znala biti "trn u peti" Realu, uostalom svladala ga je i u prvoj utakmici osmine finala ovosezonskog Kupa kralja, a radila mu je velike probleme i ove nedjelje na svome Balaidosu u Vigu. No, ostala je na kraju bez ikakvog plijena iako je zaslužila barem bod s obzirom da je, posebno u drugom poluvremenu, stvorila puno "panike" u Realovom kaznenom prostoru.

Cristiano Ronaldo je u prvom poluvremenu pogodio gredu, a u 61. minuti je gostima osigurao vodstvo. Mesut Özil je izveo korner, domaći golman Javi Varas je odbio loptu koja je došla do Josea Marije Callejona. Ovaj je pucao iz daljine, a lopta se dobila tačno do Ronalda kojem nije bilo teško pogoditi s pet metara. Međutim, samo dvije minute kasnije domaći su izjednačili. Augusto Fernandez je ubacio s desne strane do Iaga Aspasa koji je pucao s ruba peterca, a lopta se odbila od Pepea i prevarila Diega Lopeza.

Do pobjede je Real došao u 72. minuti. Varas je nepotrebno napravio prekršaj na Kaki u kaznenom prostoru. Pokosio ga je s obje noge iako Kaka vjerovatno uopće ne bi uhvatio loptu koja je išla u gol-aut. Ronaldo je bio precizan s bijele tačke, postigavši 26. gol u aktuelnom prvenstvu. Računajući sva takmičenja, u 2013. godini je postigao 19 pogodaka, više nego bilo koji drugi igrač (Messi 16).

Primera, 27. kolo:

Levante - Getafe 0-0 Celta - Real Madrid 1-2 (Aspas 63 / Ronaldo 61, 72 - 11m) Athletic Bilbao - Valencia 1-0 (Muniain 79) Atletico - Real Sociedad (kasnije)