Primer
2

Real srušio Celtu

Totalsport
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Detalj s utakmice (Foto: AFP)
Real Madrid je u 8. kolu španske Primere pobijedio Celtu s 2-0.

Zanimljivo, ekipa iz Viga je slavila na dva posljednja gostovanja na Santiago Bernabeuu, ali bilo je to još 2005. i 2006. godine. Mourinhov Real si nije dopustio takav posrtaj, premda Madriđani nisu briljirali u subotnjoj utakmici.

Portugalski je stručnjak od prve minute na teren izveo svu trojicu kandidata za poziciju playmakera - Nijemca Mesuta Özila, Brazilca Kaku i Luku Modrića. Kaka je u prvu ekipu upao umjesto Angela di Marije koji je ušao u nastavku utakmice.

Realovi su nogometaši poveli u 12. minuti i to “slučajnim” pogotkom Gonzala Higuaina. Argentinac je želio nabaciti s lijevog krila, ali lopta je okrznula jednog gostujućeg igrača i završila u golu. Konačnih je 2-0 pogotkom s bijele tačke postavio Cristiano Ronaldo u 67. minuti.

Tome je prethodio prekršaj Gustava Cabrala na Özilu. Zanimljivo, Realu je ovo bio 41. dosuđeni penal u posljednjih pet sezona, po čemu je rekorder u svih pet najjačih evropskih liga. Na drugom je mjestu Milan s 39 dosuđenih jedanaesteraca. Dodajmo i da je Ronaldo devetim ovosezonskim prvenstvenim pogotkom samostalno preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca.

Kraljevski klub se s 14 bodova, barem privremeno, probio na četvrto mjesto. Za vodećom Barcelonom zaostaje pet bodova, ali Katalonci tek moraju odraditi utakmicu 8. kola, kasnije večeras protiv Deportiva.

U drugoj završenoj utakmici subotnjeg programa Malaga je na svojoj Rosaledi pobijedila Valladolid s 2-1 i učvrstila se na trećem mjestu.

Primera, 8. kolo:

Real Madrid - Celta 2-0 (Higuain 12, Ronaldo 67 - 11m) Malaga - Valladolid 2-1 (Isco 37, Joaquin 87 / Manucho 9)