Nogomet
0

Real Sociedad i Malaga podijelili bodove, Celta Vigo se vraća u borbu za četvrto mjesto

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 26. kolu Primere Real Sociedad i Malaga podijelili su bodove (1:1) na stadionu Anoeta u San Sebastianu.

Gosti su poveli preko Duje Čopa u 56. minuti, ali je Sociedad golom Agirretxwa u 81. minuti stigao do izjednačenja.

Domaći tim je tako povezao pet utakmica bez poraza, a do ovog meča imali su niz od četiri vezane pobjede. Na drugoj strani, za Malagu je ovo treći meč bez pobjede.

Sporting Gijon je kao domaćin poražen od Espanyola rezultatom 4:2. Carlos Castro je doveo domaći tim u vodstvo u 20. minuti, ali su gosti golovima Burguija (41') i Morena (48' i 58') stigli do preokreta. Potom Carlos Castro svojim drugim golom u 62. minuti smanjuje na 3:2, ali gosti autogolom Hernandeza u 80. minuti ovjeravaju pobjedu.

Sporting je meč završio sa igračem manje nakon što je Cases u 83. minuti dobio direktan crveni karton. Bh. reprezentivac Ognjen Vranješ odigrao je cijeli meč za Sporting, a igrao je na poziciji desnog beka.

Betis i Vallecano su remizirali (2:2) u Sevilli. Golove za domaći tim postigao je Ruben Castro (14' i 28'), dok je za Vallecano oba gola postigao Manucho (48' i 51').

Celta Vigo je golom Nolita u 71. minuti savladala Getafe što joj je druga pobjeda u nizu čime se vratila u borbu za plasman u play off Lige prvaka naredne sezone. Za Getafe ovo je čak šesti uzastopni poraz u ligi.

Tabela: