Nogomet
2

Real se nastavlja boriti za naslov, Ronaldova povreda nije ozbiljna

Totalsport
Sergio Ramos (Foto: EPA)
Sergio Ramos (Foto: EPA)
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti priznao je da ga je uzrujao način na koji su njegovi nogometaši ispustili vodstvo protiv Valladolida, te time praktično ispali iz utrke za naslov španskog prvaka.

Real je u zaostaloj utakmici 34. kola Primere poveo na gostovanju kod Valladolida pogotkom Sergija Ramosa u prvom poluvremenu, da bi u 87. minuti ostao bez pobjede nakon gola Humberta Osorija. Madriđani su dva kola prije kraja na trećem mjestu, s četiri boda manje od Atletica i jednim od Barcelone.

"Kontrolirali smo utakmicu 70 minuta i onda je ispustili iz ruku u zadnjih 20. Nije to bilo pitanje našeg odnosa prema igri jer naš golman Iker Casillas nije imao nikakvog posla. Loše smo se branili prilikom prekida i to nam je odnijelo pobjedu", izjavio je Ancelotti.

Za Madriđane je dobra vijest da se njihova prva zvijezda Cristiano Ronaldo ipak, čini se, nije teže povrijedio. Portugalac je izašao iz igre već u devetoj minuti zbog povrede zadnje lože što je samo nastavak njegovih problema posljednjih sedmica. Podsjećamo, Ronaldo se vratio u Realov kadar u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna, nakon što je prethodno propustio četiri utakmice zbog problema s koljenom i zadnjom ložom.

"Vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana kako je Cristiano, ali ne radi se o ozbiljnom problemu. Zamijenio sam ga jer je osjetio nelagodu u nozi", rekao je Ancelotti kojem je Ronaldo itekako bitan zbog finala Lige prvaka u kojem će Real 24. maja igrati protiv Atletica.

U međuvremenu je Sergio Ramos poručio da će se Real nastaviti boriti za naslov u Primeri dokle god ima teoretskih izgleda.

"Šteta što smo ostali bez pobjede jer smo se istinski borili. Međutim, u zadnjim smo se minutama malo opustili, a protiv ekipe koja se bori za opstanak to se ne smije raditi. Dok je god matematički moguće da osvojimo naslov, nastavit ćemo se boriti", poručio je Ramos.