Primera
0

Real s 3-2 slavio na Mestalli

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši madridskog Reala pobijedili su na Mestalli Valenciju 3-2 u utakmici 14. kola španjolskog nogometnog prvenstva (Primere).

Unatoč činjenici da nisu mogli računati na ozlijeđenog Kaku i suspendiranog Cristiana Ronalda madridski nogometaši su se pokazali pravima na velikom iskušenju i osvojili su tri boda koja ih drže na korak do Barcelone. Katalonci imaju pet bodova plusa, ali i jednu utakmicu više.

Prvih 45 minuta na Mestalli nisu donijeli niti jedan pogodak, ali se potpuno razbuktalo u nastavku gdje je viđeno pet pogodaka, ali i još mnogo prilika koje su mogle rezultirati na isti način.

Real Madrid je tri puta vodio. Domaćin je, pak, dva puta dolazio do izjednačenja, ali pogodak Garayja, nakon asistencije Xabija Alonsa, bio je previše za njihove mogućnosti.

Najbolji igrač utakmice bio je argentinski reprezentativac, 22-godišnji Gonzalo Higuain u redovima Reala, koji je postigao prva dva pogotka za goste. Došao je time do brojke od osam pogodaka što ga stavlja na četvrto mjesto ljestvice strijelaca Primere. Ispred njega su David Villa (12, zabio je jedan pogodak na ovom ogledu), Zlatan Ibrahimović (11) i Leo Messi (9).

Primera, 14. kolo:

Valencia - Real Madrid 2-3 (Villa 60, Joaquin 80 / Higuain 54, 65, Garay 83)

Barcelona - Espanyol 1-0 (Ibrahimović 39-11m)

Zaragoza - Athletic Bilbao 1-2 (Diogo 90 / Dominguez 61, Laskurain 81)

Redoslijed: 1. Barcelona 39 (+1), 2. Real Madrid 34, 3. Valencia 28, 4. Sevilla 27 (-1), 5. Deportivo 25 (-1)...