Titula u Primeri je veoma blizu
1.2k

FOTO+VIDEO / Real pobjedom nad Barcelonom osigurao nedostižnu prednost

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: AFP
(Foto: AFP)
U okviru 34. kola španske Primere na stadionu Camp Nou je odigran El Clasico između ljutih rivala Barcelone i Real Madrida. Madriđani su bili uspješniji i pobijedili su rezultatom 2:1, te povećali svoju prednost na tabeli na +7 bodova u odnosu na Katalonce.

Na samom otvaranju utakmice, tačnije u 5. minuti, prvi udarac ka golu Barcelone je uputio Ronaldo. Već u sljedećoj minuti su Madriđani napravili još bolju priliku za gol, ali Pepeov udarac glavom nije bio precizan. Svoj udarac je u 11. minuti susreta isprobao i Benzema, ali nije pogodio. Upornost gostiju se isplatila u 17. minuti kada se u petercu Barcelone nakon izvedenog kornera najbolje snašao Khedira i poslao loptu iza Valdesovih leđa.


szólj hozzá: Barcelona Real 0:1 Khedira

Nakon primljenog gola Katalonci su pokušali uzvratiti preko Xavija u 27. minuti, ali je njegov šut završio pored gola. Potom je na drugoj strani odlično šutirao Ronaldo, ali bez uspjeha. Još jednu priliku za Barcu je propustio Alcantara u 28. minuti susreta. Prvi dio utakmice je okončan vodstvom Reala.

Madriđani su u drugom poluvremenu nastavili pružati dobru igru, ali je prvu priliku napravila Barcelona preko mladog Tella, koji je šutirao preko gola. Isti je igrač u 54. propustio odličnu priliku da donese Barceloni izjednačenje, ali je lopta otišla visoko preko gola. Pet minuta kasnije je pokušao Messi, no, odbrana Reala je izblokirala njegov udarac.

Barca je ipak došla do izjednačenja u 70. minuti preko Sancheza.


szólj hozzá: Barcelona Real 1:1 Sanchez

No, Madriđani su se brzo oporavili od šoka, pa je Ronaldo svoju ekipu doveo u novo vodstvo golom iz 73. minute nakon asistencije Ozila.


szólj hozzá: Barcelona vs Real 1:2 Ronaldo

Do kraja susreta su obje ekipe imale nekoliko odličnih prilika za gol, ali promjene rezultata nije bilo. Real je pobijedio rezultatom 2:1 i tako vjerovatno osigurao naslov prvaka Španije, obzirom da Barcelona zaostaje sedam bodova.