Primera
1

Real pobijedio Mallorcu 5:2, pogodio i Modrić

Totalsport
Sa meča Real - Mallorca (Foto: AFP)
Sa meča Real - Mallorca (Foto: AFP)
Nogometaši Real Madrida savladali su ekipu Mallorce 5-2 u 28. kolu španskog prvenstva.

Puno je problema u prvom poluvremenu na Santiago Bernabeuu stvorila Mallorca domaćinima. Štaviše, poslije prvih je 45 minuta i vodila s 2-1, ali u nastavku su vrlo brzo stvari sjele na svoje mjesto. Najprije je nakon nabacivanja Mesuta Özila iz kornera Cristiano Ronaldo glavom donio Realu izjednačenje u 51. minuti, da bi samo tri minute kasnije Modrić natrčao na jednu odbijenu loptu i topovskim je udarcem, s otprilike 25 metara, smjestio iza leđa nemoćnog Dudua Aouatea.

Inače, Mallorca je povela već u šestoj minuti kada je Emilio Nsue zabio glavom s 13, 14 metara. Real je izjednačio osam minuta kasnije preko Gonzala Higuaina kojem nije bilo preteško pogoditi mrežu. Novi je pogodak Mallorca postigla u 21. minuti, a strijelac je glavom poslije kornera bio Alejandro Alfaro.

Higuain je u 57. minuti na asistenciju Özila postigao svoj drugi pogodak za 4-2, a priču je u sudijskoj nadoknadi zaključio Karim Benzema.

Real je ovom pobjedom, barem privremeno, došao na deset bodova zaostatka za vodećom Barcelonom koja u nedjelju igra protiv Rayo Vallecana.

Inače, u ranije odigranoj utakmici u subotu Real Sociedad je nastavio veliku seriju i s 4-1, uz dva pogotka Antoinea Griezmanna, deklasirao Valladolid. Baskima je to deseta prvenstvena utakmica zaredom u kojoj nisu poraženi (šest pobjeda, četiri remija), a na taj su način izbili na četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Primera, 28. kolo:

Real Sociedad - Valladolid 4-1 (Griezmann 33, 44, Agirretxe 39, Prieto 48 / Guerra 87) Getafe - Athletic 1-0 (Borja 7) Real Madrid - Mallorca 5-2 (Higuain 14, 57, Ronaldo 51, Modrić 54, Benzema 90+2 / Nsue 6, Alfaro 21) Valencia - Betis (kasnije)

Tabela: Barcelona 71, Real Madrid 61, Atletico 57, Real Sociedad 47, Malaga 44...