Ako se Ronaldo složi
0

Real nudi 132 miliona eura za Rooneyja i Gerrarda

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Starih navika se u madridskom Realu očigledno teško mogu riješiti, pogotovo dok im je na predsjedničkom čelu Florentino Perez.

Dotični se prošlog ljeta isprsio s milionima, za koje su dovedeni Kaka, Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Karim Benzema i Raul Albiol, ali silna pojačanja nisu donijela nikakvu korist. Real nije osvojio nijedan trofej prošlih mjeseci.

No, priča se po tom pitanju nastavlja. Već je doveden novi šampionski trener Jose Mourinho, a najave za nova igračka pojačanja se redaju iz dana u dan. Nova aktuelnost su mogući dolasci dvojice engleskih reprezentativaca, Waynea Rooneyja i Stevena Gerrarda.

Raspisali su se o tome engleski mediji, a sve ponavlja madridska Marca. Perez, navodno priprema 96 miliona za napadača Manchester Uniteda Rooneyja, kao i 36 miliona za Liverpoolovog kapitena i veznjaka Gerrarda.

Zanimljivo da je Marca dodala svemu kako će se prije slanja ponude na Old Trafford priupitati njihovu zvijezdu Cristiana Ronalda da li prihvata dolazak Rooneyja. Naime, ova dva nekadašnja saigrača iz Manchester Uniteda su izmijenjivali odlične, ali i neprijateljske odnose tokom karijera.