Sportski mediji
0

Real na ljeto prodaje holandsku šestorku?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Potencijalni predsjednik Real Madrida Florentino Perez sprema se na prodaju holandske kolonije u “kraljevskom klubu” i tako planira namaknuti stotinjak miliona eura, piše Goal.com.

Goal.com dodaje da će se namaknutim novcem skupiti potrebna sredstva za kupovinu novih pojačanja. Nogometaši koji će se naći u nogometnom izlogu trebali bi biti Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar i Wesley Sneijder.

Prema pisanju Asa “kraljevski klub” je u posljednje dvije i pol godine potrošio 125 miliona eura na dovođenje holandske šestorke, međutim, dotični, što zbog ozljeda, a što zbog teškog prilagođavanja, nisu pokazali ono što se od njih očekivalo.

Perez je svjestan da će morati pojačati sastav nizom kvalitetnih igrača želi li odigrati zapaženu ulogu na evropskoj, ali i domaćoj nogometnoj sceni.

Zato španski mediji očekuju potpisivanje barem četiri nogometne zvijezde, a uz već opjevani mogući transfer Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda, kao mogući kandidati za Realov dres spominju se Franck Ribery, Kaka, Cesc Fabregas, Xabi Alonso, David Villa i David Silva.