Jose Mourinho
0

"Real može pobijediti bilo koga bilo gdje"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon velike 6-3 pobjede na Mestalli protiv Valencije u sklopu 33. kola španskog nogometnog prvenstva, trener Real Madrida Jose Mourinho oduševljeno je pričao o mogućnostima svoje ekipe.

Ono što je posebno impresivno pored činjenice da su jednoj od najboljih španskih ekipa postigli čak šest golova jest činjenica da su to učinili praktično s rezervnom ekipom, budući su na Mestalli, u usporedbi s ranijom finalnom utakmicom Kupa kralja protiv Barcelone, istrčala tek dva ista igrača, golman Casillas i stoper Carvalho.

"Možemo završiti ovu sezonu snažno i imamo osjećaj da smo sposobni pobijediti na bilo kojem stadionu. Igrači poput Sergija Ramosa i Angela Di Marije, koji su ili ostali kod kuće ili su bili na klupi, bili su sretni kada su vidjeli svoje saigrače kako pobjeđuju. Pobijedili smo i odigrali spektakularan nogomet i to sve nakon osvajanja kupa. Ispunili smo svoju misiju u Valenciji i sada ćemo provesti nedjelju sa svojim porodicama i vratiti se treninzima u ponedjeljak", rekao je Mourinho.

Igrač kojeg je portugalski trener posebno istaknuo nakon pobjede bio je Brazilac Kaka, dvostruki strijelac i asistent.

"Odigrao je apsolutno fantastičnu utakmicu. To je sjajno za njegovo samopouzdanje i sada imamo još za odigrati šest ili sedam utakmica u kojima ćemo trebati Kaku u najboljim izdanjima."