Nogomet
0

Real Madrid već prodao preko 2.000 Kakinih dresova

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako još nije poznato koji će broj brazilski nogometaš Kaka (27) imati u Real Madridu, to nije spriječilo njegov novi klub da lansira dresove s njegovim imenom u prodaju.

Prema pisanju madridskog sportskog dnevnika Marce Real je već prodao više od 2000 dresova s Kakinim imenom na leđima, ali bez broja. Kako će Kaka i službeno biti predstavljen u utorak navečer na Santiago Bernabeuu i kako će se tek tada otkriti broj njegovog novog dresa, postojala je mogućnost da se na dres otisne pogrešan broj, pa su tako pušteni u prodaju samo dresovi s njegovim imenom.

Na Realovim internet stranicama objavljeno je da će cijena jednog Kakinog dresa nakon njegovog službenog predstavljanja, znači i sa imenom i sa brojem, koštati 84.99 eura.

Kaka, za kojeg je Real Milanu platio 67.2 miliona eura, je treće ovoljetno pojačanje “kraljevskog kluba” uz Cristiana Ronalda i Raula Albiola. Ronaldo, za čiju je kupnju Real Manchester Unitedu platio 94 miliona eura, će biti službeno predstavljen u klubu 6. jula i njegovi dresovi će biti pušteni u prodaju na dan predstavljanja.