The Sun
0

Real Madrid spreman platiti 40 miliona funti za Fabregasa

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez ponudit će Arsenalu 40 miliona funti za njegovog kapitena Cesca Fabregasa, te ga "oteti" svom najvećem rivalu Barceloni, piše The Sun.

Engleski tabloid nastavlja sagu o Fabregasu, koji je ponikao u Barceloninoj školi, te se prošlog ljeta poželio vratiti u klub koji je napustio kao 16-godišnjak i preselio se u Arsenal. Fabregas bi ponovno volio zaigrati sa svojim prijateljima Leom Messijem i Gerardom Piqueom, s kojima je igrao zajedno u Barceloninoj akademiji.

No, Arsenal je prošlog ljeta odbio ponudu Barcelone za Fabregasa od 31 milion funti.

Kako se bliži novi ljetni prijelazni rok, tako se opet sve više piše o Barceloninoj želji da u svoje jato vrati Arsenalovog kapitena. No, The Sun sugeriše kako se u utrku za Fabregasa kani ubaciti i Real Madrid, budući da njegov trener Jose Mourinho u tom igraču vidi odličnu nadopunu Xabiju Alonsu u srcu veznog reda tima.

Iako bi se Fabregas rado skrasio u Barceloni, nije odbacio mogućnost prelaska u Real Madrid, kao što je bio odlučan da se neće pridružiti Chelseaju, iako ga je gazda tog kluba Roman Abramovič poželio kupiti, piše tabloid.

U Arsenalu će vjerovatno odbiti Realovu ponudu, ako ona stigne, nadajući se da će dva španska gigantna ''zaratiti s ponudama'', te da će Fabregasu tako porasti cijena. No, to se vjerovatno neće dogoditi, s obzirom da Barcelona nema takvu platežnu moć, zaključuje tabloid.