Nogomet
0

Real Madrid službeno predstavio Garetha Balea

Totalsport
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Španski nogometni velikan Real Madrid i službeno je na svom Santiago Bernabeuu predstavio Velšanina Garetha Balea (24) koji je sa Los blancosima potpisao šestogodišnji ugovor.

Balea je na predstavljanju došlo pozdraviti skoro 40.000 Realovih navijača, a predsjednik Reala Florentino Perez je rekao:

"Gareth je nevjerovatan igrač koji je dva puta izabran za najboljeg igrača Premierlige. Pregovori s Tottenhamom su bili komplicirani i intenzivni, ali želim im se zahvaliti što su nam dali priliku da potpišemo ovog sjajnog igrača. Želim naglasiti da je Baleova odlučnost da se priključi Realu bila ključna u ostvarivanju transfera. Gareth je mlad igrač sa velikom kvalitetama koji će sad ostvariti svoj san i zaigrati za Real. Prije puno godina mladi je velški dječak imao san nositi Realov dres. Gareth, sada je taj san realnost", poručio je Perez u svojem govoru.

"Za mene je san igrati za Real Madrid. Hvala vam svima. Nadam se da mogu klubu pomoći donijeti uspjehe i da možemo osvojiti deseti naslov europskog prvaka", rekao je Bale, uz dodatak na španskom:

"Hala Madrid!" (naprijed Madrid)

U Realu će Bale nositi dres s brojem 11. Za njegov transfer Real je platio rekordnih 100 miliona eura, a sedmična plaća bi mu trebala iznositi oko 300.000 eura.