Primera
0

VIDEO / Real Madrid pobjegao Barceloni na 13 bodova prednosti

Totalsport
Cristiano Ronaldo u duelu sa Alvarom Gonzalezom (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo u duelu sa Alvarom Gonzalezom (Foto: AFP)
Nogometaši Real Madrida povećali su, barem na dan, prednost na 13 bodova ispred Barcelone u utrci za naslov prvaka u španskoj Primeri. Madrižani su na Santiago Bernabeu slavili protiv Racing Santandera s 4-0 u sklopu 24. prvenstvenog kola.

Igrači trenera Josea Mourinha sve su riješili do poluvremena kada su imali rezultatsku (2-0) ali i brojčanu prednost (igrača više).

Poveo je Real nakon svega šest minuta igre pogotkom Cristiana Ronalda. Bio mu je to 28. pogodak ove sezone u Primeri. Ključan trenutak utakmice ipak se dogodio u 39. kada je zbog drugog žutog kartona, u svega 13 minuta, igru morao napustiti Domingo Cisma iz gostujućeg sastava. Pet minuta kasnije Real je već imao 2-0 nakon što je Karim Benzema iskoristio asistenciju Xabija Alonsa.

Mreže su u nastavku mirovale sve do 73. minute kada je Argentinac Angel Di Maria zabio svoj prvi pogodak ove godine u svom također prvom nastupu. Naime, Argentinac je zbog ozljede propustio sve utakmice Reala u 2012. godini.

Tačku na i stavio je svojim drugim pogotkom Benzema u pretposljednjoj minuti utakmice.

Real sada ima 61 bod na prvenstvenoj ljestvici što mu je ujedno i drugi najbolji rezultat u klupskoj povijesti nakon sezone 1960/1961 kada su imali 62.

Recimo da su se pred kraj utakmice, izgleda lakše, ozlijedila dva igrača Reala - Cristiano Ronaldo i Angel di Maria. U nedjelju će valjda biti izvjesnije o kakvim je ozljedama riječ.

U ranije odigranoj utakmici Getafe i Espanyol odigrali su bez pobjednika 1-1.

Primera, 24. kolo:

Real Madrid - Racing Santander 4-0 (C. Ronaldo 6, Benzema 45, 89, Di Maria 73)

Getafe - Espanyol 1-1 (Miku 70-11m / Vazquez 66)