Pripreme za novu sezonu
1

Real Madrid peticom riješio Oviedo, Kaka ubrzo odlazi?

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon viceprvaka Barcelone i španski prvak, Real Madrid, upisao je pobjedu u svojoj prvoj prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu.

Madridski sastav je s 5-1 bio bolji od Ovieda, a utakmicu su uglavnom obilježili igrači koji inače nisu u prvom sastavu karizmatičnog portugalskog trenera Josea Mourinha.

Na poluvrijeme je Real otišao s prednošću 3-0, a golove su postigli Lucas, Denis i Granero. Strijelac drugog pogotka u 39. minuti, Denis, je prvi Rus koji je zaigrao za Real. On je ujedno i sin bivšeg ruskog nogometnog reprezentativca Dmitrija Nikolajeviča Čeriševa, koji je svojedobno u Španiji igrao za Sporting Gijon te Burgos. Za Sporting je u 158 nastupa postigao 47 pogodaka.

U nastavku susreta Oviedo je najprije smanjio preko Martinsa u 51. minuti, a onda je Argentinac Di Maria s dva pogotka riješio sve nedoumice, ako ih je uopće i bilo.

Najvećih zvijezda poput Cristiana Ronalda, Xabija Alonsa, Mesuta Özila i ostalih nije ni bilo u sastavu.

Zanimljivo, Brazilac Kaka na kraju ipak nije putovao s ekipom u Tartiere, iako je bio uvršten na popis igrača u utorak ujutro. To bi moglo značiti da je postignut dogovor s jednim od zainteresiranih klubova za njegove usluge, te da bi bivši najbolji nogometaš svijeta ubrzo mogao napustiti špansku prijestolnicu.