Saopćenje "kraljevskog kluba"
10

Real Madrid: Pepeovo ponašanje na terenu može služiti kao primjer

Totalsport
Pepe (foto: AFP)
Pepe (foto: AFP)
Španski nogometni prvak Real Madrid stao je u odbranu svoga stopera Pepea kojeg su igrači Levantea optužili za nesportsko ponašanje nakon nedjeljnog dvoboja spomenutih klubova u 11. kolu Primere.

Real je u Valenciji slavio s 2-1, a pobjednički je pogodak u 84. minuti postigao mladi Alvaro Morata. Stoper Levantea Juanfran optužio je dan kasnije Pepea da se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka smijao, plesao i rugao se domaćim nogometašima. Iz Reala su u ponedjeljak poslijepodne reagirali saopćenjem u kojem su Portugalca opisali kao igrača čije ponašanje može poslužiti kao primjer.

"Vezano uz incidente koji su se dogodili nakon utakmice protiv Levantea, Real Madrid želi razjasniti sljedeće: Ponašanje svih naših igrača i stručnog štaba je bilo primjereno tokom utakmice koja je održana u teškim uslovima za igru, što smo nadvladali profesionalizmom, predanošću i sportskim ponašanjem".

"Nakon utakmice je stav i ponašanje igrača, trenera i članova ekipe bilo korektno i besprijekorno, kao i uvijek".

"Odbacujemo tvrdnje iz nekih krugova o navodnim provokacijama našeg igrača Pepea usmjerenim ka domaćoj svlačionici. Naš se igrač uvijek ponaša primjereno, kao i svi njegovi saigrači".

"Naš će klub uvijek braniti sportske vrijednosti i poštovanje koji moraju prevladati u utakmicama", stoji u saopćenju Madriđana.