Deficit u napadu
0

Real Madrid je uzaludno pokušao doći i do Forlana

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ovog januara su u madridskom Realu nasušno tražili kvalitetno napadačko pojačanje i pritom kontaktirali sve i svakoga. Na kraju su rješenje pronašli u dovođenju Togoanca Emmanuela Adebayora, nezadovoljnika iz Manchester Cityja.

Razlog traženja pojačanja je bila aktuelna teška povreda Gonzala Higuaina, ali i inače kratak popis kvalitetnih napadača. Tako svjetski mediji u petak prenose izjave 31-godišnjeg Diega Forlana, urugvajskog nogometaša na radu u madridskom Atleticu, koji otkriva kako je Real, između ostalih, tražio i njega.

"Predstavnici Reala su razgovarali s vodećim ljudima Atletica i pitali za mene. Potom je čelništvo Atletica kontaktiralo mog agenta i u tom dogovoru je odbijena moja prodaja", krenuo je s pričom Forlan, inače najbolji nogometaš posljednjeg Svjetskog prvenstva, koje je tokom ljeta održano u Južnoafričkoj Republici.

"Nemam prigovora na takav scenarij, odnosno, na ostanak u Atleticu. Ovdje sam dugo i nikada se nisam tužio. Imam namjere ispuniti ugovor do kraja i pomoći klubu. Lijepo mi je u Atleticu, miran sam i željan novih utakmica u ovom dresu", rekao je nogometaš koji je ove sezone u Primeri, tokom 18 utakmica, zabio sedam pogodaka.