Tvrde Nijemci
22

Real Madrid je 2013. godine pokušao dovesti Messija za 250 miliona eura

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Real Madrida pokušala je 2013. godine dovesti Lionela Messija iz Barcelone, a Kraljevski klub je za usluge Argentinca bio spreman ponuditi tada nevjerovatnih 250 miliona eura.

Prema pisanju njemačkog Der Spiegela, Florentino Perez želio je aktivirati otkupnu klauzulu Argentinca kako bi ga doveo na Santiago Bernabeu, a nakon što u tome nije uspio, odlučio je dovesti Garetha Balea iz Tottenhama za rekordnih 91 milion eura.

U izvještaju ovog njemačkog lista također stoji da je Real Madrid vršio pritisak na tadašnju špansku vlast kako bi se dodatno istraživala Messijeva utaja poreza čime su pokušali napraviti dodatni pritisak na igrača Barcelone, a nakon objavljivanja ovih informacija, iz redova aktuelnog prvaka Evrope odmah su demantovali takve tvrdnje.

Podsjećamo, Real Madrid je u julu 2000. godine iz redova Barcelone doveo Portugalca Figa u transferu vrijednom 50 miliona eura i taj transfer smatra se jednim od najkontraverznijih u historiji nogometa.

Lionel Messi u dresu Barceloen odigrao je 400 utakmica u kojima je postigao 365 pogodaka, a za reprezentaciju Argentine upisao je 123 nastupa te je postigao 61 pogodak.