Nogomet
5

Real Madrid i Sevilla na OBN TV

U programu najgledanije TV u BiH, OBN TV 12.08.2014. od 20:35 možete pratiti Superkup u kom se sastaju španski klubovi Real Madrid i Sevilla kao pobjednici Evropske lige, odnoso Lige prvaka a koji se ove godine igra u Cardiffu.
Cristiano Ronaldo ove sezone neće forsirati svoj povratak u tim, donosi španski sportski dnevnik Marca. Portugalski napadač ne želi imati problema kao na kraju prošle sezone i zato neće forsirati na početku sezone. Tako je sigurno da Ronaldo neće zaigrati 12. avgusta u Cardiffu (Wales), gdje će se igrati Uefin Superkup između Real Madrida i Seville. Ronaldo bi prvu utakmicu za Real trebao igrati 20. avgusta kada se igra prva utakmica španskog Superkupa između Real Madrida i Atletico Madrida.

Ovoljetno pojačanje Barcelone, Ivan Rakitić, podijelio je sa španskim medijima svoje prve dojmove o novom klubu i treneru, ali se i osvrnuo na utakmicu europskog Superkupa u kojem će se sastati njegov bivši klub Sevilla i Real Madrid.

"Siguran sam da Sevilla može pobijediti Real i podići trofej. Pozvan sam da s tribina u Cardiffu gledam utakmicu, ali zbog obveza neću moći. Međutim, s jednakom ću strašću navijati za Sevillu ispred TV-a kao što bi i na tribinama", rekao je Rakitić.

Duel Real Madrida i Seville u direktnom prijenosu možete pratiti u programu OBN TV od 20:35 sati.